zondag 8 maart 2009

Het laatste sleutelwerk


De start komt al dichterbij, volgende week gaat de motor op transport, dus nog even stressen om het Oranje beest om te bouwen van enduro naar rally.

Dat betekent de grote tank erop, roadbook en ICO tellers en alle bediening erop, GPS aansluiten, stuur in een hogere stand, rally foam handvaten, Michelin Desert banden met Bibmousse monteren, langere overbrenging, verse ketting en tandwielen, vering iets aanpassen, verse remblokken, olie, filters... etc. etc..

De fiets moet straks de marteling doorstaan van ontelbare scherpe stenen, fesh fesh (diep zand), hoge snelheden door de met stenen bezaaide woestijn, kruipen door rivierbeddingen met bijna onmogelijke passage's bezaait met grote stenen en rotsen en natuurlijk de eindeloze zandduinen van soms wel 200m hoog waar het motorblok uren achtereen zwaar op de proef wordt gesteld.

De rally wordt verreden in de middle of nowhere dus het moet blijven werken, hulp is er niet of nauwelijks in de eenzame woestijnen van Marokko. Ik kan alleen vertrouwen op mijzelf en een beperkt setje gereedschap. Het is me er dus veel aan gelegen om de motor zo betrouwbaar mogelijk te maken en de boel zo slim mogelijk te monteren.

Het monteren van de zeer stugge Desert banden met Bibmousse is altijd een gevecht. Het is namelijk net of je een opgeblazen band moet monteren. Gelukkig was Petra in de buurt om het benodigde derde handje te geven.

Een klusje dat nog moet gebeuren is een complete revisie van mijn roadbook, na een aantal rallys is het ding behoorlijk versleten en zijn de asjes en rubbertjes versleten en uitgelebberd. Met een revisie setje, een hoop gepriegel en wat emotionele steun van het Rally Bike Center komt dat ook wel weer goed. Deze week ook nog even de GPS updaten en de juiste kaarten laden, niet dat je daar wat aan hebt want de rally wordt nauwelijks over reguliere wegen verreden. Wellicht vind ik nog een nieuwe bruikbare topologische kaart op het internet.

Gisteren was de Holten enduro en vandaag een off-road rit in Ruinen, mooie mogelijkheden voor wat trainings werk. Helaas kon ik niet meedoen aangezien er druk gesleuteld moest worden. De motor moet namelijk volgende week zaterdag al op transport. Vanochtend was er nog even sprake van om te gaan trainen in de "achtertuin" van Racing De Doelen maar bij het opstaan was het zo'n pisweer dat ik daar maar vanaf gezien heb. Daar komt bij dat er vanmiddag ook nog aan het huis verbouwd moet worden voordat ik op het vliegtuig naar Almeria in Zuid Spanje stap. Daar worden we met de motoren herenigd en vindt de technische keuring plaats. s'Avonds gaat dan het hele circus op de ferry voor de nachtelijke overtocht naar Nador in Marokko waar de eerste stage meteen na aankomst van start gaat.

Geen opmerkingen: